Over

Rob ruijgh

Wie is rob ruijgh?

Rob Ruijgh is een Nederlands voormalig wielrenner die actief was tussen 2004 en 2018 en eind dat jaar stopte met wielrennen.

Hij groeide op in wielerstad Valkenburg aan de Geul en werd van toeschouwer, amateur uiteindelijk een profrenner. Met doorzetten, doorzetten en doorzetten. Resultaat: een rijk wielerleven dat nog steeds zijn vruchten afwerpt. Dit keer niet op zijn toch al uitgebreide palmares, maar op wielerjeugd. Met een eigen team en tal van wieleractiviteiten zet Rob zich in om te helpen en coachen bij iedereen met sportieve ambities op de pedalen.

Rob heeft een lange waslijst aan wielersucces. Zo won hij de Ronde van Iran, was in 2011 de beste Nederlander in de Tour, zegevierde in de tijdrit van OZ Wielerweekend, de Memorial Vanconingsloo, greep zeges in de Ronde van Luik en Ronde van Namen op de Citadelle van Namen. Verder nam hij leiding in de Franse rittenkoers Kreiz-Breizh, won Romsée-Stavelot en was drager van de witte trui in Critérium du Dauphiné en Settimana Lombarda Ita.

Ook imponerend waren diverse ereplaatsen bijeen te rijden in 4 Jours de Dunkerque en de Mem. Franck Vandenbroucke in Binche-Chimay-Binche. Bij de jeugd won hij de prestigieuze Giro della Lunigiana in Italië.

Missie &
Visie

Missie

Een kweekvijver creëren van voornamelijk Limburgs talent voor nu en in de toekomst. RR Cycling biedt daarvoor een professioneel platform om het maximale te halen uit een ambitieus wielertalent (m/v).

Visie

Als voormalig profwielrenner op hoog niveau kent Rob Ruijgh de klappen van de zweep. Zijn kennis en ervaring is een pluspunt voor ieder talent dat zichzelf wil ontwikkelingen tot een mogelijke profwielrenner. Behalve overdracht vanuit eigen ervaring, faciliteert Rob Ruijgh met TigeRR Cycling Team een professionele omgeving met verschillende disciplines in de staf om fysiek, mentaal en sportief te wennen aan de eisen die van een toekomstig prof worden verwacht. Daarbij van belang is ook de licentie van het team om aan te sluiten bij uiteenlopende koersen, waardoor renners zich in de kijker kunnen rijden.